(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
resepidelicious. Picit Like ye kak ❤️
• • • • • •
PUDING LUMUT BANDUNG (OLEH MAS COTEK)

Picit Like ye kak ❤️ • • • • • • PUDING LUMUT BANDUNG (OLEH MAS COTEK) BAHAN PUDING LUMUT BANDUNG 1 bungkus serbuk agar2 (10gm) 500 ml air 300 ml santan pekat 2 bj telur dipukul 150 gm gula pasir secubit garam 1 sdb Bes Minuman Berperisa Ros (opah guna double lion) 2 helai pandan disimpul CARANYA ~satukan semua bahan2 kemudian tapis ~masukkan pandan ~masak dengan api perlahan sehingga mendidih (kacau sesekali sahaja) ~apabila lumut kelihatan dipermukaan/tutup api ~biarkan wap panas hilang ~kemudian tuang ke dalam acuan/loyang ~sejukkan BAHAN PUDING SUSU 500 ml susu UHT 50 gm gula pasir 1/2 sdt serbuk vanilla/esen 2 sdt serbuk agar2 CARANYA ~satukan ke semua bahan ~masak sehingga mendidih ~biarkan wap panas hilang ~tuang ke atas puding lumut bandung tadi ~sejukkan/siap Kredit mas cotek . Jom follow @resepidelicious

Share 2 1
resepikitchen. Picit Like ye kak ❤️
• • • • • •
Selain daripada butter chicken, resep

Picit Like ye kak ❤️ • • • • • • Selain daripada butter chicken, resepi yang paling banyak hakak ulang share ialam ayam kunyit. Feberet anak hakak. Hakak tak goreng ayam tu garing sangat. Mengikut permintaan anak hakak, dia suka ayam yang juicy-juicy sikit. AYAM GORENG KUNYIT by. @kualihelena 250 gr dada ayam, potong kecil dan lumur dengan: 1 sdt serbuk kunyit 1/2 sdt lada putih 1 sdm tepung jagung garam secukupnya 3 batang kacang panjang, potong 2 inci (hakak takda) sedikit carrot cili hijau/cili merah Bahan Tumis: 2 bawang putih, hiris 1 bawang besar, hiris Panaskan minyak dan goreng ayam sehingga masak menggunakan api yang besar. Angkat dan ketepikan. Kurangkan minyak bekas menggoreng ayam tadi, masukkan bahan tumis dan carrot dan masak hingga wangi. Masukkan ayam goreng tadi, kemudian masukkan cili besar. Tambahkan sedikit megi cukup rasa. Angkat dan hidangkan dengan nasi putih panas dan sambal belacan. . Jom Jom Follow kak @resepikitchen @resepikitchen

Share 4 1
resepi_iamudah. Picit LOVE 💗 dulu ya kak
• • • • • •
MasyaAllah Allah bg cantik dan s

Picit LOVE 💗 dulu ya kak • • • • • • MasyaAllah Allah bg cantik dan sedap 😋 Lembut sangat..nama pun *SOFT BUTTER CAKE* *SOFT BUTTER CAKE* sukatan cwn kopi/teh..inshaAllah gerenti jadi jika ikut resipi ni sebiji2, jangan derhaka ok. Mulakan dengan bismillah dan selawat keatas Nabi kita. Resipinya(guna cawan kopi teh) 🌹250g butter @ (bleh juga guna marjerin "Pelangi")1 cawan. 🌹1 cawan rata gula kastor(nak guna gula pasir pun boleh...sukat pastu kisar) 🌹4 biji telur gred A 🌹2 cawan rata tepung naik sendiri. (Saya guna tepung gandum cap bunga ros 2 cawan pastu tambah 1 sdt baking powder/lebih kurang 11gram cmtu la)pastu ayak. 🌹Ovalet satu sudu besar. 🌹1/2 cawan susu cair(boleh juga guna susu segar)*saya guna susu tpg biasa bancuh dua sudu besar dengan air msk suam setengah cawan.. Klu x dak semua susu diatas blh ja bancuh susu ank anda 😆 . 🌹1 penutup botol esen vanilla 🌹2 sudu besar serbuk koko saya campurkan dengan satu sudu teh kopi( untuk dpt warna lebih hitam n cantik menawan mcm dlm gambar,😁 bancuh dengan air panas, agak2 dlm setengah cawan air.pastu tapiskan. Caranya(loyang saiz 8*inci) laserkan dengan planta @ blh juga lapik dengan kertas minyak. Pukul butter dan gula 12-13 minit...masukkan esen vanilla dan Ovalet, lepas tu mskkan telur satu persatu (setiap kali masukkan telur pukul 1 mnt) jangan derhaka tau teknik ni...nanti x jd gebus mcm saya buat tu. Masukkan tepung dan susu cair berselang seli sambil kaup balik adunan guna senduk.. Bahagi adunan kpd 2 bahagian...1 bahagian buh kaler kesukaan dan satu lagi letak serbuk koko.yg kita bancuh td...leser nipis butter/mentega pada loyang saiz 8 dan letak baking paper...masukkan adunan berselang seli hingga habih ...bakar selama 45 mnt @ hingga masak...api atas dan bawah..suhu 180*c(oven haruslah panaskan 10 mnt terlebih dahulu sebelum bakar kek).. *Setiap oven kepanasan adalah berbeza2 jd intai2 lah kek...yer ..takut hangus pulak.😂 *Ambik lidi cucuk ditengah2 kek...klu kek dah msk ia x akan melekat kat lidi tu. Slmt mencuba. Credit : Nur Zaisha follow 👉 @resepi_iamudah follow 👉 @resepi_iamudah Nasib baik 🧡

Share 0 1
noorsyazana_coach. [ TAK MUSTAHIL KALAU TINGGALKAN TERMENUNG & MULAKAN SEKARANG! ].
.
Kal

[ TAK MUSTAHIL KALAU TINGGALKAN TERMENUNG & MULAKAN SEKARANG! ]. . Kalau...kalau...kalau. Ok dah. Jom kita stop kekalauan, & mulakan sekarang. . Pada yang memang dah cuba, usaha, & lakukan macam2 demi nak kurus sihat tahun ni juga tapi belum capai2 lagi, jom join CABARAN KURUS ONLINE & daftar harini untuk join sesi Nov! . Kita korek, kita belajar, kita betulkan, & kita praktikkan terus dengan ilmu yang tepat untuk dapatkan result. . TURUN 5-15KG SEBELUM 2020! DAFTAR JOIN COACHING CABARAN KURUS ONLINE HARI NI! 💪🏻 . • < Follow IG @noorsyazana_coach untuk tips & info sihat serta cara kurus yang berkesan > • 🧕🏻 Coach Nana | Online Coach Pengurusan Berat Badan. ➡️ COACHING KURUS 100% ONLINE. 📲 KLIK LINK WHATSAPP DI PROFILE BIO IG UTK FAST RESPON. • #coachkurusonline #coachkuruswanita #dietonline #senaman #tipsdiet #sayanakkurus #bakarlemak #tipskurus #herbalifemalaysia #herbalifemelaka #coachherbalifemelaka #coachherbalifemalaysia

Share 2 1
Advertisement
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Semoga yang like dan komen amin bulan ini bisa cepat mempunyai momongan,,,,,,,... Amiinn آَمِيـٍـِـنْ .. آَمِيـٍـِـنْ .. آَمِيـٍـِـنْ يَآرَبْ آلٌعَآلَمِِيِنْ ....🙏🙏🙏 Rasakan menjadi ibu. Rasakan menjadi bagian dr kesempurnaan wanita. Dan rasakan menjadi bagian dari surga Tuhan. Kalau bunda yang lain bisa punya anak, kenapa BUNDA TIDAK? Memang semua adalah kuasa Tuhan, tapi jika bunda tetap berusaha, maka percayalah, pasti Tuhan akan memberikannya. آمِيّنْ... آمِيّنْ... يَ رَ بَّلْ عَلَمِيّنْ. Yuk bun, konsultasikan hambatan kehamilannya segera, jangan biarkan malaikatnya kecilnya terlalu lama untuk menunggu bunda METODE PROMIL PRAKTIS DAN SEHAT DALAM WAKTU YANG RELATIF SINGKAT Follow: @Konsultasi_program_hamil @program_bayi_kembar.spog @my_baby_programm 🏥Info Seputar kehamilan, solusi penghambat kehamilan, Kesehatan & Hiburan Bayi ✔ Konsultasi Gratis WhatsApp: 📲 085713959602

Share 1 1
dailymakan. Resepi kek pisang
By : azie Kitchen

Bahan ayak :
2 cawan teping gandu

Resepi kek pisang By : azie Kitchen Bahan ayak : 2 cawan teping gandum 1 sudu kecil banking powder 1 sudu kecil soda bikarbonat Bahan kisar : 8 biji pisang emas 1 cawan minyak jagung 1 cawan gula kaster 3 biji telur Cara - cara : 1. Satukan tepung gandum dengan baking powder dan soda bikarbanat dan diayak. 2. Tuang bahan kisar yg dikisar dalam tepung. Kaup balik tepung dan bahan kisar hingga sebati. 3. Alaskan loyang saiz 8" dengan kertas minyak atau lenser loyang dengan mentega 4. Tuangkan adunan dan bakar pada suhu 170c selama 1 jam atau sehingga kek masak 5. Sejukkan dan sedia untuk dipotong dan dihidangkan. #resepi #rasasedap #kekpisang #malaysiafood #foodporn #rasamalaysia

Share 0 0
resepmasak. Duh, kalau makan lauknya pakai ini pasti bakalan nambah nasi terus.. �

Duh, kalau makan lauknya pakai ini pasti bakalan nambah nasi terus.. 😆 . Bikin sambal kerang buat makan malam...kebetulan ada stok kerang yg sudah direbus bbrp hari yg lalu Bumbunya seperti bumbu balado , cuma ditambahi rawit aja biar lebih pedas Bumbu yg diulek, 12 cabe merah, 8 bawmer, 2 bawput, rawit secukupnya dan 1 bh tomat Cara rebus kerang : Didihkan air...masukkan kerang..sampai cangkangnya terbuka...lalu angkat, lepaskan kerang dari cangkangnya...cuci bersih lumuri garam dan jeruk nipis Tumis bumbu halus dan daun jeruk, beri garam dan gula secukupnya, jika bumbu setengah matang...masukkan kerang rebus...gak usah tambahkan air, krn kerang telah mengeluarkan air, masak sampai air menyusut dan sambalnya kering . Amazing Video & Recipe By @yendaniels makan makanan enak .

Share 1 1
resepjajananpasar_. .
Cilok Saos Kacang
.
By @fitrisasmaya
Follow @resepjajajananpasar_
.

. Cilok Saos Kacang . By @fitrisasmaya Follow @resepjajajananpasar_ . Bahan: 🔸125 gram tepung terigu (sekitar 12 sdm) 🔸125 gram tepung tapioka (sekitar 13 sdm) 🔸200 ml Air panas 🔸secukupnya gula, merica dan Garam 🔸4 siung bawang putih, haluskan (saya pakai bawang putih bubuk sekitar 1 sdm) 🔸1 buah Daun bawang, iris halus Bumbu saos kacang: 🔸100 gram kacang tanah, goreng 🔸8 buah cabe rawit, goreng 🔸2 lembar daun jeruk,goreng dulu biar ga pahit 🔸1/2 sdt kencur bubuk, bisa pakai yg fresh 🔸8 buah bawang putih, goreng 🔸30-50 gram gula jawa, sesuai selera 🔸1 sdt air asam jawa 🔸Secukupnya garam 🔸secukupnya kecap manis 🔸secukupnya saos sambal  Cara membuat: 🔸buat saos nya: Blender kacang tanah, cabe, daun jeruk, kencur dan bawang putih. Masukkan gula garam air asam jawa, aduk rata bersama saos sambal dan kecap manis.sisihkan 🔸buat adonan ciloknya: siapkan wadah campur semua bahan kecuali daun bawang lalu beri air panas sedikit demi sedikit jika dirasa sudah bisa dibentuk, hentikan airnya. (Jadi 200ml gak dipakai semua)aduk rata, masukkan daun bawang, aduk rata kembali. 🔸bulat2kan adonan (saya bulatkan 1 sdt ya, jadinya sekitar 60 buah cilok) 🔸didihkan air dipanci beri 1 sdm minyak. Masukkan bulat2n adonancilok, biarkan sampai matang, tandanya sudah mengapung ya 🔸angkat lalu tiriskan. 🔸penyajian :tata cilok di piring siram dengan sambal kacangnya . Note:jika tidak ingin memakai sambal kacang bisa pakai saos sambal di campur kecap ya . #resepcilok #resepcilokdaging #resepcilokayam #cilokdagingsapi #ciloksauskacang #resepjajanan #resepjajananpasar

Share 1 1

Sarapan utk tenaga sepanjang hari!! Intake NOVEMBER kini dibuka!! Klik link bio ig untuk mendaftar✔️📲📲 Jom turun 5-10kg* sebulan & capai ideal weight sebelum 2020 💥💣💣 Coach ayya_nordin +60108674061 Mumy anak ramai... Experience in weight management coaching Team tko @usrahnutrisi&ayyanordin *individual results are not typical and may vary!! #theycallmefitmon #getfitnowonline #fattofitonline #eatclean weightlosschallenge #viral #jomkurus #gym #onlinecoaching #protein #plussize #food #makan #ottd #artismalaysia #biggestloser #kurus #tipkurus #mealplan #diet #nakkurus #misikurus #weightlose #dietsihat #menu #resepi #zumba #hikingladies #intermittentfasting #exercise

Share 6 0
trudolly_melaka. Dlm seminggu boleh turun 3-5kg dgn menjaga pemakanan, banyakkan mkn bu

Dlm seminggu boleh turun 3-5kg dgn menjaga pemakanan, banyakkan mkn buah dan sayur, minum air masak 2-3 liter sehari dan yg paling penting konsisten ya! Baru la nampak hasilnya. . Nak cantek, nak sihat? Jom bertindak dgn pantassss 💃 . CARA PENGAMBILAN . Ambil 1 sachet TruFitz (35 ml) sekali sehari sebelum mkn, boleh diambil pagi atau petang sebelum exercise . PRICE: 1 for RM59(SM)/RM65(SS) Postage RM8/RM10 2 for RM110(SM)/RM120(SS) JIMAT❗ 4 for RM220(SM)/RM240(SS) LAGI JIMAT‼️ . WHATSAPP NOW FOR ORDER‼️👇 . 📲 +6019-2007329 📲 +6019-2007329 📲 +6019-2007329 . or click link on bio to order 😘 . ORDER NOWWWWW‼️ . #suresuccessteam #fbeaushot #fbeaushotshahalam #fbeaushotbyfazura #vdolly #trudolly #trudollybyfazura #fbeaushotbyfazura #trudollyselangor #trudollyshahalam #trudollykl #trudollysubang #trudollyusj #fazura #fattzura #sayajual #bazaarpaknil #produkkecantikan #kulitputih #kurus #kuruscepat #jamu #trufitzkualalumpur #trufitzbyfazura #trufitz #trufitzshahalam #trufitzkualalumpur #mirafilzah #zahirAH #zahirahmacwilson #resepi

Share 1 0
trudolly_melaka. Dlm seminggu boleh turun 3-5kg dgn menjaga pemakanan, banyakkan mkn bu

Dlm seminggu boleh turun 3-5kg dgn menjaga pemakanan, banyakkan mkn buah dan sayur, minum air masak 2-3 liter sehari dan yg paling penting konsisten ya! Baru la nampak hasilnya. . Nak cantek, nak sihat? Jom bertindak dgn pantassss 💃 . CARA PENGAMBILAN . Ambil 1 sachet TruFitz (35 ml) sekali sehari sebelum mkn, boleh diambil pagi atau petang sebelum exercise . PRICE: 1 for RM59(SM)/RM65(SS) Postage RM8/RM10 2 for RM110(SM)/RM120(SS) JIMAT❗ 4 for RM220(SM)/RM240(SS) LAGI JIMAT‼️ . WHATSAPP NOW FOR ORDER‼️👇 . 📲 +6019-2007329 📲 +6019-2007329 📲 +6019-2007329 . or click link on bio to order 😘 . ORDER NOWWWWW‼️ . #suresuccessteam #fbeaushot #fbeaushotshahalam #fbeaushotbyfazura #vdolly #trudolly #trudollybyfazura #fbeaushotbyfazura #trudollyselangor #trudollyshahalam #trudollykl #trudollysubang #trudollyusj #fazura #fattzura #sayajual #bazaarpaknil #produkkecantikan #kulitputih #kurus #kuruscepat #jamu #trufitzkualalumpur #trufitzbyfazura #trufitz #trufitzshahalam #trufitzkualalumpur #mirafilzah #zahirAH #zahirahmacwilson #resepi

Share 1 0
matjenin.my. Asyik makan nasi jer, bosan jugak hari-hari kan 😅. Nak makan western

Asyik makan nasi jer, bosan jugak hari-hari kan 😅. Nak makan western dkt kedai pun harga boleh tahan. Haaa, ni MJ bagi harga promosi. Mee Gheti Ummah. RM10 jerr. Satu family boleh makan. 😁 Para suami boleh la beli bagi isteri masak. Esok jadi matsoleh sikit 😆😊. Hehe. LAYARI: http://bit.ly/10-untuk-10-fb LIKE & Follow fb page matjenin.my untuk maklumat lanjut 😊: https://www.facebook.com/matjenin.my/ #promosi1010 #jommakan #matjenin #perak #putrajaya #malaysia #resepi

Share 0 0
trudolly_melaka. Dlm seminggu boleh turun 3-5kg dgn menjaga pemakanan, banyakkan mkn bu

Dlm seminggu boleh turun 3-5kg dgn menjaga pemakanan, banyakkan mkn buah dan sayur, minum air masak 2-3 liter sehari dan yg paling penting konsisten ya! Baru la nampak hasilnya. . Nak cantek, nak sihat? Jom bertindak dgn pantassss 💃 . CARA PENGAMBILAN . Ambil 1 sachet TruFitz (35 ml) sekali sehari sebelum mkn, boleh diambil pagi atau petang sebelum exercise . PRICE: 1 for RM59(SM)/RM65(SS) Postage RM8/RM10 2 for RM110(SM)/RM120(SS) JIMAT❗ 4 for RM220(SM)/RM240(SS) LAGI JIMAT‼️ . WHATSAPP NOW FOR ORDER‼️👇 . 📲 +6019-2007329 📲 +6019-2007329 📲 +6019-2007329 . or click link on bio to order 😘 . ORDER NOWWWWW‼️ . #suresuccessteam #fbeaushot #fbeaushotshahalam #fbeaushotbyfazura #vdolly #trudolly #trudollybyfazura #fbeaushotbyfazura #trudollyselangor #trudollyshahalam #trudollykl #trudollysubang #trudollyusj #fazura #fattzura #sayajual #bazaarpaknil #produkkecantikan #kulitputih #kurus #kuruscepat #jamu #trufitzkualalumpur #trufitzbyfazura #trufitz #trufitzshahalam #trufitzkualalumpur #mirafilzah #zahirAH #zahirahmacwilson #resepi

Share 1 0
promil.bunda.dyah. TIPS POSITIF HAMIL DALAM 3 BULAN
==============================
Buat B

TIPS POSITIF HAMIL DALAM 3 BULAN ============================== Buat Bunda yang belum positif hamil & belum dikaruniai momongan Hayo, siapa yang mau dapat *TIPS GRATIS CARA TEPAT & BENAR* dalam menentukan PROSES KEHAMILAN Bagi yg ingin dapat TIPS GRATIS silahkan Komen *SAYA MAU TIPSNYA* di kolom komentar ya TIPS GRATIS ini akan kami berikan bagi 200 komen yg masuk lebih dulu! Yuk! Tuliskan komen dari sekarang juga ya Bund Karna waktu terbatas hanya 2 Minggu ke depan Kami juga punya *PROGRAM HAMIL* dengan harga terjangkau bagi bunda yg mau ikut dengan PROMIL kami. Dan sudah banyak TESTIMONI dari para Bunda yg sudah BERHASIL membuktikannya. @bunda_dyah.ayu @promil.bunda.dyah Bagi yg mau ikut PROMIL bersama kami segera hubungi kontak kami WhatsApp 083103086127

Share 1 1
bawangchannel. ROTI STEAM HOTDOG CHEESE LEMBUT DAN SGT SEDAP! ANAK2 BEREBUT MASA SAHU

ROTI STEAM HOTDOG CHEESE LEMBUT DAN SGT SEDAP! ANAK2 BEREBUT MASA SAHUR! SELALU TAK SELERA! BUAT ROTI STEM HOTDOG CHEESE LEMBUT NI LICIN! . bahan2: . 1. Roti Hotdog * tak kisah jenama apa yg ni k.tom pakai 'Roti Sedap' mmg sedap n lembut je roti nye. 2. Ramly Frankfurter Lembu / Sosej * nk pakai ayam pun boleh ikut citarasa anda 3. Cheesedale 4. Mayones * klau suka sos boleh la pakai, yg ni k.tom x pakai sbb anak xmau sos dia nk mayo je. . cara2. . 1. Frankfurter direbus dulu dan toskan. 2. Amik roti belah tengah dan sapu kan mayones di dalam * kalau suka sos boleh sapu sekali time ni atau nk letak msa lepas masak pun boleh. 3. Sumbatkan frankfurter tadi di tengah2. 4. Kerat kepingan cheese jadi beberapa bahagian. Anggaran besar ikut suka hati. Kalau suka cheese byk kerat 2 je la. 5. Lapis kan kepingan cheese di atas frankfurter/sosej tadi. 6. Panaskan air periuk Kukus smpai menggelegak dan susun roti2 tadi dlm periuk. Make sure air betul2 menggelegak dan periuk berwap. * kalau takut roti melekat di periuk boleh letak atas pinggan sbgai alas. 7. Tutup tudung periuk dan kecik kan api. Kukus selama 2 minit paling maksima atau smpai cheese cair n roti panas n lembut. 8. Hasil nya.. Roti Hotdog Steam Berkeju. * kalau suka boleh picit sos cili / tomato / blackpepper di atas dan terus ngap! . Hidangan yg mudah, ringkas, cepat, lazat dan kenyang! Selamat Mencuba . Kredit Resepi : Kak Tom Mahn Follow ig @bawangchannel rapat² ok 😘 #resepisedap #resepi #rasa #menu #instaartist #insta #instagram #dessert #breakfast #teabreak #lunch #dinner #supper #sedap #intermittentfasting #makeupartist #blousemurah #tudung #love #ceritamakan #petua #cantik #kurus #kakijalan #cutie #holiday #positivequotes #vibes #tudung

Share 21 0
masakankekinian_id. FOLLOW AJA DULU MANA TAU NANTI BUTUH ?
Resep kue terbaik yang lagi hit

FOLLOW AJA DULU MANA TAU NANTI BUTUH ? Resep kue terbaik yang lagi hits banget 😍 👉 @catatanresepkue 👉 @catatanresepkue 👉 @catatanresepkue ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ Jangan lupa tap LOVE 💝 yah 😘😘 LIKE dan SHARE ke teman dan sahabat kita,😘 . ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ • • • • • . DADAR GULUNG PANDAN Resep : @lysa_tangkulung Recook : @aniktriwina . SUKA MASAK ??? Video Tutorial Masakan Terbaik ? ⏩FOLLOW @sumber_resep ⏩FOLLOW @sumber_resep ⏩FOLLOW @sumber_resep • • • • • • • • • • • • • • • • • • • • . . Bahan Kulit dadar: 125gr Tepung segitiga 15 gr gula pasir 2 gr garam  1 butir telur 90 ml santan kara 230 ml air biasa Bbrp tetes pasta pandan 2 gr bubuk teh hijau Minyak buat pan fried kulitnya Caranya :  1. Campur semua bahan aduk sampai gula larut dan di saring 2. Siapkan wajan dan panaskan 3. Ambil tissu satu lembar celupkan ke minyak makan dan usapin ke wajan 4. Setelah panas tuangkan satu centong dan angkat memutar wajan agar tidak mengumpul di tengah 5. Api kecil 6. Masak sampai warna berubah dan bisa lepas dari wajan 7. Sisihkan dan dingin kan sebelum di isi unti kelapa Unti kelapa inisiatif by me krn ga ada kelapa parut fresh ya jadi pakenya kelapa parut yg kering tetap enak kok swer 😂 Bahan unti kelapa : 100 gr kelapa parut kering 50 gr gula merah 50 ml santan instan +100 ml air biasa 20 gr gula pasir 1/2 sdt garam Caranya:  Masak air, santan, gula merah dan gula putih sampai larut dan sedikit mendidih masukkan kelapa parut kering. Masak hingga air menyusut tp tdk smp kering. Angkat dinginkan Siap digunakan. ❤ ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ Bantu SUPPORT yaa bun dan sis yang cantik2,😍😍. YUK FOLLOW 🌹 @masakankekinian_id YUK FOLLOW 🌹 @masakankekinian_id YUK FOLLOW 🌹 @masakankekinian_id Jangan lupa like dan share agar lebih bermanfaat bagi temen2 kita,,😘😘 ➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

Share 44 1
promilholistiic. Semoga yang like dan komen amin bulan ini bisa cepat mempunyai momonga

Semoga yang like dan komen amin bulan ini bisa cepat mempunyai momongan.,. Amiinn . . . . . Yuk cek IG kami seputar program kehamilan dengan tingkat keberhasilannya 95 ayo tunggu apalagi sudah banyak yang berhasil mengikuti promil kami. menghubungi kami: KONSULTASI Follow: @promilholistiic @promilholistiic 💖KONSULTASI GRATIS💖 📲WA✆ 085747182167

Share 1 1
resepikaklimah. Resepikaklimah nak lagi resepi? Follow je @resepikaklimah

#RESEPI : K

Resepikaklimah nak lagi resepi? Follow je @resepikaklimah #RESEPI : KUPANG GORENG PEDAS Bahan-bahan: (**)3 cili kering (**)3 bawang merah (**)1 bawang putih (**)1 batang serai (**)Kupang Cara menyediakan: (**)Kisar semua bahan di atas kecuali serai. (**)Tumis bahan kisar hingga bahan wangi dan garing. (**)Masukkan garam, gula dan sos tiram. (**)Masukkan kupang dan sesuaikan rasa dan kepekatan. Sedia dihidangkan. #food #follow #instagood #like #foodporn #love #photooftheday #instafood # #foodblogger #foodgasm #resepimantap #resepisedap #jjcm# #resepimasakaninstagram Jangan lupa follow @resepikaklimah

Share 15 1
resepikuih. Picit ❤️❤️ dulu ye kak 🤗
.
Assalamualaikum.. Nak cuba juga buat Apam

Picit ❤️❤️ dulu ye kak 🤗 . Assalamualaikum.. Nak cuba juga buat Apam tengah hot kini..😁😁 . Apam Viral 3 Bahan Bahan 1 cawan tepung gandum 1/2 cawan gula (blend halus) 3 biji telur gred B 1 sudu kecil esen rose Cara2: 1) Mixer telur dgn gula hingga kembang putih 2) Masukkan esen rose mixer sebentar je..berhenti 3) Masukkan tepung sedikit demi sedikit..sambil kaup balik guna besi mixer tu je sehingga habis tepung 4) Loyang/acuan sapu minyak/marjerin 5) Adunan bahagi 2 - 3 bekas..warnakan ikut suka 6) Air kukusan pastikan betul2 mendidih..kukus selama 20 minit..api sederhana besar Kredit dapur_kakzura . Yuk follow 👉 @resepikuih Yuk follow 👉 @resepikuih

Share 18 1
Advertisement
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
kuliner_tutorial. Nah, daripada jajan diluar terus iseng deh cari resep-resep cemilan ya

Nah, daripada jajan diluar terus iseng deh cari resep-resep cemilan yang gampang buatnya dan anak-anak bisa suka ⁣Jangan lupa tap LOVE 💝 dulu yah 😉 • • • • • Suka Masak? Follow ⏩ @kuliner_tutorial Follow ⏩ @kuliner_tutorial Follow ⏩ @kuliner_tutorial Untuk Inspirasi Resep Harian Tiada Henti 😘 • • • • • Butuh inspirasi OOTD setiap hari? 👗👠👓👜 follow⁣⁣⁣⁣ @inspirasihijabersootd follow⁣⁣⁣⁣ @inspirasihijabersootd follow⁣⁣⁣⁣ @inspirasihijabersootd ⁣👸👸 👸👸 • • • • • Kehabisan stock OOTD untuk minggu depan? Coba intip 👰👰👰 Follow @byahmar_muslimah Follow @byahmar_muslimah Follow @byahmar_muslimah Ga pernah pusing lagi besok mau pakai apa deh 😘 • • • • • Mau cara cara mudah tampil cantik dan bersinar setiap hari? Cek + follow 💄💅💋 @elpeach_beauty Cek + follow 💄💅💋@elpeach_beauty Cek + follow 💄💅💋@elpeach_beauty Tampil cantik ga pernah susah lagi! • • • • • . Pas banget ketemu sama resep cemilan yang berbahan kentang ini.. Bahannya cuma menggunakan kentang yang dipotong dadu, unsalted butter, garam, pepper dan gula.. Menarik nih buat dicobain karena sepertinya enak dan gak ribet bikinnya.. . Untuk cara membuatnya bisa langsung cek di video ya 😘 . Amazing Video & Recipe By @lovly_bab_ . #resepsimpel #resepmakanananak #resepibonda #resepibu #resepsederhana #resepi #resepmasakan #resep #reseprumahan #resepkue #resepyummy #resepmasak #reseplezat #kumpulanresepmasak #resepmasakanfavorit #anekaresep #reseppraktis #resepyummyanak #resepanak #anekaresepkue #resepanak #resepfavorit #resepcemilananak #resepkentang #resepkentanggoreng #resepkuepisang #resepkuebolu #resepdonat #resepcake

Share 61 0
racikankuliner. Nah, daripada jajan diluar terus iseng deh cari resep-resep cemilan ya

Nah, daripada jajan diluar terus iseng deh cari resep-resep cemilan yang gampang buatnya dan anak-anak bisa suka ⁣Jangan lupa tap LOVE 💝 dulu yah 😉 • • • • • Suka Masak? Follow ⏩ @racikankuliner Follow ⏩ @racikankuliner Follow ⏩ @racikankuliner Untuk Inspirasi Resep Harian Tiada Henti 😘 • • • • • Butuh inspirasi OOTD setiap hari? 👗👠👓👜 follow⁣⁣⁣⁣ @inspirasihijabersootd follow⁣⁣⁣⁣ @inspirasihijabersootd follow⁣⁣⁣⁣ @inspirasihijabersootd ⁣👸👸 👸👸 • • • • • Kehabisan stock OOTD untuk minggu depan? Coba intip 👰👰👰 Follow @byahmar_muslimah Follow @byahmar_muslimah Follow @byahmar_muslimah Ga pernah pusing lagi besok mau pakai apa deh 😘 • • • • • Mau cara cara mudah tampil cantik dan bersinar setiap hari? Cek + follow 💄💅💋 @elpeach_beauty Cek + follow 💄💅💋@elpeach_beauty Cek + follow 💄💅💋@elpeach_beauty Tampil cantik ga pernah susah lagi! • • • • • . Pas banget ketemu sama resep cemilan yang berbahan kentang ini.. Bahannya cuma menggunakan kentang yang dipotong dadu, unsalted butter, garam, pepper dan gula.. Menarik nih buat dicobain karena sepertinya enak dan gak ribet bikinnya.. . Untuk cara membuatnya bisa langsung cek di video ya 😘 . Amazing Video & Recipe By @lovly_bab_ . #resepsimpel #resepmakanananak #resepibonda #resepibu #resepsederhana #resepi #resepmasakan #resep #reseprumahan #resepkue #resepyummy #resepmasak #reseplezat #kumpulanresepmasak #resepmasakanfavorit #anekaresep #reseppraktis #resepyummyanak #resepanak #anekaresepkue #resepanak #resepfavorit #resepcemilananak #resepkentang #resepkentanggoreng #resepkuepisang #resepkuebolu #resepdonat #resepcake

Share 9 0
justokma.official.hq. 🍯JUSTOKMAA🍯
.
.
🍯Fungsi:
🍋Mengawal kolestrol dalam badan
🍋Mengura

🍯JUSTOKMAA🍯 . . 🍯Fungsi: 🍋Mengawal kolestrol dalam badan 🍋Mengurangkan kolestrol 🍋Membakar lemak-lemak 🍋Mampu melancarkan peredaran darah 🍋Baik pulih saluran tersumbat 🍋Baik pulih tekanan darah 🍋Menurunkan berat badan 🍋Menambahkan tenaga . . Jom cuba amalkan minum #justokmaa . Hanya click link di bio atau whatsapp 01116952951 😄 . #Khasiatjustokmaa #Feedbackjustokmaa #Justokmaa #Juskesihatan #Likeforlikes #Bazaarpaknil #Bazarpaknil #Instashopmalaysia #Sayajual #Sayajualmurah #Visitmyig #Sayajualonline #Igshopmalaysia #Igersmalaysia #Resepi #Resepimudah #Resepisedap #Jjcm #Jommakan #Neelofa #Fattzura #Ctdk #Janganbencicintaku #Dramamonalisa #Malaysian #Malaysia #Likerforfollow #Folow4like #Likers

Share 1 0
justokma.officially. 🍯JUSTOKMAA🍯
.
.
🍯Fungsi:
🍋Mengawal kolestrol dalam badan
🍋Mengura

🍯JUSTOKMAA🍯 . . 🍯Fungsi: 🍋Mengawal kolestrol dalam badan 🍋Mengurangkan kolestrol 🍋Membakar lemak-lemak 🍋Mampu melancarkan peredaran darah 🍋Baik pulih saluran tersumbat 🍋Baik pulih tekanan darah 🍋Menurunkan berat badan 🍋Menambahkan tenaga . . Jom cuba amalkan minum #justokmaa . Hanya click link di bio atau whatsapp 01116952951 😄 . #Khasiatjustokmaa #Feedbackjustokmaa #Justokmaa #Juskesihatan #Likeforlikes #Bazaarpaknil #Bazarpaknil #Instashopmalaysia #Sayajual #Sayajualmurah #Visitmyig #Sayajualonline #Igshopmalaysia #Igersmalaysia #Resepi #Resepimudah #Resepisedap #Jjcm #Jommakan #Neelofa #Fattzura #Ctdk #Janganbencicintaku #Dramamonalisa #Malaysian #Malaysia #Likerforfollow #Folow4like #Likers

Share 2 0
liyana.maknana. MakNana singgah kedai Aceh tadi beli tepung, nampak pulak benda ni kat

MakNana singgah kedai Aceh tadi beli tepung, nampak pulak benda ni kat kaunter. Brader kedai ni kata orang Aceh panggil kuih AFRID. . Tak tau la ejaan nye macam mana, Afrid? Afrit? Afred? Dah search google pelik-pelik pulak yang dijumpa 😅 . Luar tepung pastry, dalam ada inti kacang hijau, inti tak oksigen tau. sedap boleh tahan weh. 2 Mama nye,seketul Madiihah nye 😂😋 . Korang biasa makan? . Jom Follow 👇👇 @ndu.food.delivery.service @maknana.shop . Terima Kasih ❤️ . #ResepiByMakNana #LiyanaHasan #MakNanaShop #NduFoodDeliveryService #MakNanaEmpire #malaysia #kualalumpur #resepi #resepisedap #resepimelayu #recipe #malaysianfood #ilovefood #malaysianfoodie #makan #resepihomemade #halalfood #bmf #homemade #makanmakan #foodlover #ilovefood

Share 4 1
sambalhitamfze_. Makan dengan nasi panas2 mmg umphhh...😋
.
.
.
Nak merasai kehebatan r

Makan dengan nasi panas2 mmg umphhh...😋 . . . Nak merasai kehebatan rasa sambal hitam hitam fze? - - Whatsapp Farah 013-5828920, atau terus klik link di bio 👆 utk sebarang order/pertanyaan.. - - Utk pengguna fb, boleh klik link⤵ www.wasap.my/60135828920 www.wasap.my/60135828920 www.wasap.my/60135828920 - - #sambalhitam #sambalhitampahang #sambalhitambelimbingbuluh #sambalhitamfze #sambalpahang #sambalpedas #sambalsedap #sambalhitamterbaik #sekalirasajatuhcinta #sepantas123 #mudahcepatsedap #kenduri #sambal #resepi #resepimudah #pes #doorgift #terlajaklaris #jalanjalancarimakan #viral #belimbingbuluh #masakankampung #tunang #travel #makananviral #malaysianfood #makansedap #ajimaura #terapiinstagram

Share 6 0
nasiarab_power. [JOM SAKSIKAN RESEPI NASI ARAB POWER VERSI KAK HAWA❤️] Terima Kasih #I

[JOM SAKSIKAN RESEPI NASI ARAB POWER VERSI KAK HAWA❤️] Terima Kasih #Instafemes kak @hawazman sudi mencuba rempah @nasiarab_power kami. Sangat hargai atas review ini. Semoga memberi manfaat kepada orang lain. #nasiarabpower . . #testimoni #kenduri #cooking #resepi #foodtruck #nasimandy #wedding #nasiarabsedap #kelasmasak #makansedap #chefdirumah #sedapnya #kelasmasakonline #rempahnasiarab #jommasaksendiri #makananarab #arabianfood #sedap #santapan #sedapsangat #foodphotography #homemade #jalanjalancarimakan #tempahan

Share 2 0